Hemşirelikten geçiş yapılan bölümler

Hemşirelikten doktorluğa geçiliyor mu?

Mediturk'un haberine göre; Yasa Nisan ayında TBMM'ye gelerek yasalaşacak. Yasayla hemşire statüsünde çalışan sağlık personeli, gireceği sınav neticesinde "Doktorluk Fakültesi" adı verilecek fakültelere girmeye çalışacak. Mezun olanlar sadece pratisyen hekim olabilecek ve sadece acil servislerde çalışabilecek.

Yatay geçiş nedir hemşirelik?

Öğrencinin kayıtlı olduğu bir yükseköğretim kurumundan diğerine (bir üniversiteden diğerine veya aynı üniversite içinde eşdeğer eğitim programları uygulayan bir fakülteden / yüksekokuldan / meslek yüksekokulundan diğerine) geçiş yapmasıdır.

Hemşirelik kaç yıl sürer?

Hemşirelik Bölümü öğrenim süresi 4 yıldır.

2 yıllık hemşirelik bölümü var mı?

2 YILLIK HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ VAR MI? … Ancak hemşirelik bölümlerinin tamamı 4 yıllıktır. 2 yıllık hemşirelik bölümü yoktur. 2014 yılından beri tüm Hemşirelik bölümleri 4 yıl eğitim vermektedir.

Pratisyen doktor ne iş yapar?

Pratisyen Hekim (Prt.) akut ve kronik hastalıkları tedavi eden, önleyici bakım sağlayan ve hastalara sağlık eğitimi veren tıp doktorudur. Tıp eğitimini başarı ile bitiren kişilere "Tıp Fakültesi" lisans diploması ve “pratisyen hekim” unvanı verilir.

Hemşire hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?

Bunlar, Hemşirelikte Yönetim, Hemşirelik Esasları, İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Psikiyatri Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Onkoloji Hemşireliği ve İş Sağlığı Hemşireliği'dir.

Yatay geçiş GANO kaç olmalı?

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçişte her üniversitenin farklı taban ortalaması şartı bulunmaktadır. Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00'lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.